2. 26/04/2021 Pilar, cognoms no coneguts, 50 anys. La Bisbal del Penedès (Tarragona, Catalunya). Sobre les cinc de la tarda del dilluns 26 d’abril de 2021 els Mossos van ser requerits per a dirigir-se a una casa en el número 52 del carrer de Foix, a la urbanització Ca Gordey de la Bisbal del Panadés, on Pilar, una dona de 50 anys havia sofert greus lesions per cremades. En arribar al lloc, els agents van localitzar a la víctima en estat crític, però encara amb vida, i a la seva parella, César, que romania a la casa. La dona va assenyalar a la seva parella com el responsable dels fets. “Ha estat ell!”, va clamar en presència d’agents i sanitaris. La dona va ser traslladada en un helicòpter medicalitzat fins a l’hospital de Vall d’Hebron de Barcelona, on va morir. L’home, de 37 anys i nacionalitat espanyola tenia lesions lleus també per cremades i va ser traslladat a l’hospital del Vendrell (Tarragona).
Els Mossos d’Esquadra han detingut l’endemà a l’home com a presumpte autor de la mort de la seva parella, a la qual va calar foc en el seu habitatge de la Bisbal del Penedès (Tarragona) i que va morir poc després en un hospital de Barcelona. La dona no tenia fills i filles menors d’edat i no existien denúncies prèvies per violència de gènere per part de la dona contra el presumpte agressor. César va ser denunciat per colpejar a la seva mare. Hem classificat el cas com a feminicidi íntim. Xifra oficial.

3. 17/05/2021. Betty Arteaga. 52 anys. Creixell (Tarragona, Catalunya). Betty tenia 52 anys i era colombiana; la seva parella sentimental, Manuel Muñoz tenia 56, era espanyol. Portaven dos anys sortint, encara que no vivien junts: ella residia a Torredembarra i ell en el municipi de Creixell, a 5 quilòmetres de distància. El divendres 14 de maig de 2021, Betty no va acudir al seu lloc de treball en una drogueria de Torredembarra. Els veïns tampoc la van veure més. No obstant això, els veïns de Manuel, que es dedicava a la construcció, sí que van coincidir aquest diumenge amb un grup de persones que preguntaven per ell per un assumpte de deutes. De fet, en el seu vehicle apareix pintada la paraula “lladre”. El dijous 13 de maig Betty va parlar per última vegada amb una amiga que viu a Suïssa i des de llavors no va donar senyals de vida. Una segona amiga de la víctima va donar la veu d’alarma el mateix dilluns: va cridar a la policia i assegurava que Betty també tenia un amant. La policia local va contactar amb ell i els va respondre que no la veia des de feia una setmana. Els agents es van desplaçar a l’immoble en el número 2-4 del carrer Adrià de la urbanització Rincón del Cèsar de Creixell entre les dues i les tres del migdia de 17 de maig. Es van trobar molt tancat com si no hi hagués ningú a l’interior, «en un bloc de veïns de cap de setmana», segons fonts municipals. Després de romandre una estona per a veure si apareixia algú, la policia va marxar. Poc després van rebre dues crides més, la qual cosa va acabar fent que s’activés el protocol, s’avisés als Mossos d’Esquadra i als Bombers, encarregats en aquests casos de facilitar l’entrada a la casa completament tancada. Els bombers i la policia van accedir a l’habitatge a través del balcó dilluns 17 a la nit. En tirar la porta a baix, una espelma presa en el centre del menjador es va apagar. L’habitatge desprenia una forta olor d’encens i dues habitacions estaven precintades amb cinta aïllant. La porta de l’habitació on descansava el cos de Betty havia estat precintada des de fora. La porta de l’habitació on jeia el cos de Manuel estava precintada des de dins. Ella havia rebut dos impactes de bala i ferides per arma blanca i ell, un. L’arma del crim era una pistola petita, de calibre 22. La recerca treballa sobre la hipòtesi que Manuel la va assassinar el dijous a la nit i es va atrinxerar amb ella a casa. Ell s’hauria suïcidat el dilluns, sentint-se acorralat, després que la policia acudís a dir diverses vegades al domicili. Els jutjats no tenien denúncies ni avisos a la policia per maltractaments. Els veïns mai van veure comportaments estranys. Hem classificat el cas com a feminicidi íntim. Xifra oficial.